Lanserer stoffkartotek

Norsk Byggtjeneste AS har i samarbeid med ECOonline og Teknologisk Institutt lansert et nytt verktøy for stoffkartotek; Byggtjeneste ARCHIVE.

Produktet bygger på konseptet til ECOonline AS med spesialtilpasninger for byggenæringen, og gjennom en partneravtale vil ECOonline stå for den tekniske driften av verktøyet. Konseptet er dominerende i andre bransjer i Norden, og mer enn tre ganger så stort som nærmeste konkurrent.

Byggtjeneste ARCHIVE gjør arbeidet med vedlikehold av sikkerhetsdatablad mer effektivt, og alle i en bedrift eller byggeprosjekt får enkel tilgang til HMS informasjon i henhold til pålegg i lover og forskrifter.

Sikkerhetsdatabladene legges inn og oppdateres av leverandørene direkte i databasen, noe som gir en effektiv informasjonslogistikk. Byggtjeneste ARCHIVE får direkte tilgang både til sikkerhetsdatablad i Norsk byggevarebase og ECOonlines database uten ekstra kostnader for leverandørene.

Med Byggtjeneste ARCHIVE tilfredsstilles arbeidsmiljølovens krav om registrering av farlige stoffer (stoffkartotek) på arbeidsplassen i tillegg til kjemikalieforskriften med bl.a. krav om risikovurdering av kjemikalier, samt stoffkartotekforskriften som sikrer det systematiske HMS-arbeidet.

Byggtjeneste har inngått avtale med Teknologisk Institutt as som vil kvalitetssikre alle nye sikkerhetsdatablad som legges inn i Byggtjeneste ARCHIVE.