Enige om ny verdivurdering av Aker

Aker Solutions og regjeringen skal være enige om at et utenlandsk selskap skal foreta en ny, uavhengig verdivurdering av den omstridte aksjehandelen, ifølge NRK.

NRK melder også at det ikke lenger er snakk om å omgjøre salgene, men dette blir avvist av Nærings- og handelsdepartementet.

- Det medfører ikke riktighet, sier statssekretær Øyvind Slåke.

Ingen kommentar
Aker Solutions vil ikke kommentere saken.

- Vi er ikke i mål, og har derfor ingen kommentar, skriver pressetalsmann Jannik Lindbæk i Aker Solutions i en tekstmelding til NTB.

Både statsminister Jens Stoltenberg (Ap), næringsminister Sylvia Brustad (Ap) og Kjell Inge Røkke skal ha deltatt i samtalene fredag. Røkke skal ifølge NRK redegjøre for saken i neste uke.

Prosessen med å få en ny verdivurdering kan ta noen uker.

- Haster ikke
Aps landsmøte starter lørdag, og Stoltenberg var fredag formiddag klar på at staten ikke vil haste inn i en enighet i Aker-striden for å skape ro på landsmøtet.
- Vi er opptatt av å få en riktig verdivurdering og fjerne all tvil og usikkerhet rundt disse transaksjonene. Innholdet i den løsningen vi jobber mot er viktigere enn at den kommer raskt, sa Stoltenberg til NTB.

Han ville da ikke gå konkret inn på innholdet i samtalene som føres mellom staten, Aker ASA og de svenske medeierne Investor og Saab. Partene har sittet sammen i tre dager for å finne en løsning på den betente saken.