Gjør fremstøt i nye markeder

Hitachi Europa satser nå stort på fabrikkproduserte spesialprodukter. Foruten en hel serie av rivningsmaskiner og long-reach maskiner satses det også på materialhåndteringsbransjen.

Maskinene har allerede vært i salg i Japan en god stund. Nå er turen kommet til Europa og Norge. Siste tilskudd er de hjulgående materialhåndteringsmaskinene ZX250W-3 og ZX360W-3 som innlemmes i familien bestående av ZX210LC-3, ZX250LC-3, ZX350LC-3 og ZX470LCH-3. At nysatsningen også har nådd Norge vil vises på Nanset Standards stand under Vei og Anlegg. Der kommer maskinimportøren nemlig med den nye 28-tonneren ZX250W-3 med hevbar hytte.

ZX250W-3 og ZX360W-3 er spesialdesignet for å håndtere skrapjern og avfall, samt arbeide på havne- og kaiområder.

Hitachi har utstyrt ZX250W-3 med en kraftig firesylindret Isuzu motor på 122kW som tilfredsstiller EUs Tier III utslippsregulativ. Løftekapasiteten er blant de høyeste i sin klasse med 3,6 tonn ved 12,86 meter rekkevidde.

Nanset Standard skriver i en melding at Hitachi-hydraulikken sikrer en jevn og presis betjening av maskinen og med et nyutviklet bomdempingssystem har de redusert vibrasjonen i førerhytta med opptil 60 prosent.

Førekomforten skal også være forbedret. Hitachi trekker frem et førehus med fullt justerbart liggesete, air condition og forsterkede vinduer som muliggjør god utsikt til alle sider.