Tre omkom i trafikkulykke i Volda

En mann, en kvinne og et barn omkom da to biler frontkolliderte på fylkesvei 40 i Dalsfjorden i Volda på Sunnmøre tirsdag ettermiddag. De tre satt alle i samme bil og var i familie med hverandre.

Fem personer ble skadd i ulykken, som skjedde i en sving mellom Rossetvika og Nautvika.

Store redningsmannskaper rykket ut til ulykkesstedet etter at meldingen kom inn like etter klokken 12, blant annet redningshelikopter, ambulansehelikopter, ambulanse og fem polititjenestemenn.

Lettere skadd
De skadde ble fløyet til Ålesund med helikopter før de ble fraktet videre til Volda Sjukehus med ambulanse.

Fra sykehuset får NTB opplyst at de foreløpige undersøkelsene tyder på at ingen av de fem personene er alvorlig skadd.

Omsorgsgruppe
Det er opprettet en omsorgsgruppe på rådhuset i Volda. Denne vil være tilgjengelig for pårørende utover ettermiddagen og kvelden.

- Vi har en tverrfaglig beredskapsgruppe som består i folk fra helsetjenesten, sosialtjenesten, prest, politi og legetjeneste. Denne gruppen har som formål å yte omsorg og hjelp til de involverte i ulykken, sier varaordfører Arild Iversen i Volda kommune til NTB.

Ukjent årsak
Politiet vil foreløpig ikke fortelle hvor de omkomne er hjemmehørende, og opplyser at de fremdeles er i ferd med å varsle de pårørende etter ulykken.

Årsaken til ulykken som skjedde på en svingete vei, er foreløpig ikke kjent. Veien var tirsdag kveld stengt forbi ulykkesstedet, men vil bli åpnet så fort veien er ryddet.

Ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen var tirsdag på ulykkesstedet og gjorde undersøkelser.