Avenyen Stray kjøkken og bad

Avenyen Stray kjøkken og bad

Sted: Sørlandsparken, Kristiansand

Prisanslag eks mva: 30 millioner kroner

Bruttoareal: 3.200 kvm

Byggherre: Kjøkkenhuset

Arkitekt: Sivilarkitekt Janicke Jebsen Vinje

Rådgivere: RIB: Sweco - RIV: Agder Klimateknikk - RIE: Elektroeksperten

Underentreprenører og leverandører: Betong og tømmer: Vavik & Tønnesen - VVS: Moi Rør

Strai kjøkken og bads bygg i Avenyen er tegnet av sivilarkitekt Janicke Jebsen Vinje og bygget i delte entrepriser.

Bygget er på 3.200 kvadratmeter, inkludert en utleiedel. Tiltakshaver er Kjøkkenhuset AS. Den største enkeltkontrakten i oppføringen av dette bygget har Vavik & Tønnesen hatt for arbeid med betong og tømmer. Den kontrakten var på 12 millioner kroner eks mva. Byggearbeidene startet i mars i fjor og bygget stod ferdig i februar i år.

Plasstøpt
Prosjektleder Øystein Tønnesen forteller at bygget har rektangulær form og bærende konstruksjon i plasstøpt betong. Taket er flatt, isolert og tekket med papp. Mot Avenyen har bygget en stor glassfasade.

Tønnesen sier at bygget var greit å føre opp og at arbeidet foregikk uten noen fraværsskader. I snitt hadde Vavik & Tønnesen sju personer i aktivitet på byggeplassen.

Glassfasade

Det ble praktisert rent bygg i byggeperioden. Bygget har vannbåren oppvarming basert på fjernvarme, balansert ventilasjon med varmegjenvinning og er fullsprinklet. Sivilarkitekt Janicke Jebsen Vinje forteller at den største arkitektoniske utfordringen i prosjektet var å skape en flott glassfasade mot Avenyen.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter