Avenyen Slettvoll

Avenyen Slettvoll

Sted: Sørlandsparken, Kristiansand

Entreprisekostnad eks mva: 45 millioner kroner

Bruttoareal: 7.000 kvm

Byggherre: Kristiansand Næringsselskap

Totalentreprenør: Kruse Smith

Arkitekt: Spiss Arkitekter

Rådgivere: RIB: Dagfinn Skaar

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Ole Martin Sørli - Betongelementer totalentreprise: NorElement - Stålarbeider: Icopal Metall - Taktekking: Icopal Tak - Glassfasader: Tore Andersen - Malerarbeider: Malermester Molberg - Murerarbeider: Murmester Arne Brufjell - Rørlegger totalentreprise: Hallvard Thorsen - Elektro total: EK Elektro - Ventilasjon total: Ulstein Blikkenslagerverksted - Heis: Reber Schindler - Rullebånd: Thyssen Krupp

I Slettvolls møbelforretning i Avenyen kan kundene både se og kjøpe komplette stueinteriører.

Prosjektleder Vidar Stormark i Kruse-Smith forteller at bygget Slettvoll holder til i er på 7.000 kvadratmeter. Bygget er tegnet av SPISS Arkitektur og Plan og ført opp i totalentreprise av Kruse-Smith.

Tiltakshaver er Kristiansand Næringsselskap. Kruse-Smiths kontraktssum var på 45 millioner kroner eks mva. Byggestart var i mars 2008. Bygget stod ferdig i februar i år.

Betongelementer

Bygget har bærekonstruksjon av betongelementer. Taket et flatt, isolert og tekket med papp. Fasaden mot Avenyen består av slipte betongelementer, glass og aluminium. Stormark sier at byggingen gikk greit. – Den største enkeltutfordringen var koordinering mot nabobygget, men det gikk også greit.

Stormark sier at det var 25 personer med på byggingen da aktiviteten var på topp. – Vi hadde ingen fraværsskader under byggearbeidet. Sorteringsgraden på byggavfall var på 60 prosent.

Balansert ventilasjon

Slettvoll-butikken har både grunnbelysning og effektbelysning. Bygget har balansert ventilasjon med varmegjenvinning, fullsprinkling og vannbåren oppvarming basert på fjernvarme.

Oppvarmingen skjer dels gjennom radiatorer og dels gjennom ventilasjonsanlegget. I garderoben og i inngangspartiet er det varmekabler i gulvene. Det ble praktisert rent bygg i byggeperioden.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter