Avenyen SparKjøp

Avenyen SparKjøp

Sted: Sørlandsparken, Kristiansand

Kontraktssum eks mva: 25 millioner kroner

Bruttoareal: 3.300 kvm

Byggherre: West Coast Invest

Prosjektleder: Prosjektcompaniet

Totalentreprenør: PK Entreprenør

Arkitekt: Sivilarkitekt Arne Finn Solli

Rådgivere: RIB: Siv ing Will Arentz - RIV: EM Teknikk - RIE: Rambøll Norge - RIBr: Steg

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Olav Martin Sørli - Stålkonstruksjoner: Vidar Andersen - Taktekking: Icopal tak - Maler: Birger Thelle - Himlinger: GHV Montasje - Glass/trapper: Kjær Trapper - Rørlegger: Reiersen VVS - Ventilasjon: ORAS Agder - Elektro: Arendal Elteam

Sivilarkitekt Arne Finn Solli har tegnet et bygg for SparKjøp som PK Entreprenør har bygget i totalentreprise.

Bygget er på 3.300 kvadratmeter og hadde en kontraktssum på 25 millioner kroner. Tiltakhaver er West Coast Invest, som eier SparKjøp kjeden. Prosjektleder Ralf Georg Olsen i PK Entreprenør sier at det var byggestart i april 2009 og at bygget stod ferdig i februar i år.

Glassfasade

Bygget har rektangulær form og bærende konstruksjon av betongelementer. Taket er flatt, isolert og tekket med papp. Fasaden mot Avenyen har en del betongelementer og mye glass. Byggingen gikk ifølge Olsen meget greit. – Bygget har en enkel og grei konstruksjon. Den mest spesielle løsningen i bygget er den store glassfasaden, men vi hadde ingen problemer med den.

Entreprenørfirmaet praktiserte rent bygg under oppføringen. Bygget har vannbåren oppvarming basert på fjernvarme. Oppvarming skjer via vannrør i gulvene. Det er brukt glassruter med innlagt soldemping. I butikklokalet er det både grunnbelysning og effektbelysning. Ventilasjonsanlegget er balansert og har varmegjenvinning. Bygget er fullsprinklet. 

Fornøyd byggherre

Olsen sier at det har arbeidet 12 til 15 personer i snitt på bygget. – Det ble fullført uten noen fraværsskader. Jeg føler at byggeprosessen har blitt gjennomført på en fin måte og til byggherrens tilfredstillelse.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter