Avenyen Toys R Us

Avenyen Toys R Us

Sted: Sørlandsparken, Kristiansand

Kontraktssum eks mva: 26 millioner kroner

Bruttoareal: 2.800 kvm

Byggherre: Top Toy Eiendom

Byggherrerepresentant: Realia Utvikling

Totalentreprenør: PK Entreprenør

Arkitekt: SMS Arkitekter

Rådgivere: RIB: Rambøll Norge - RIAku: Sinus - RIBr: Sweco

Underentreprenører og leverandører: - Grunnarbeider: Olav Martin Sørli - Takelementer: Masonite Lättelement - Innredning: Tobi - Stålkonstruksjoner: Bøttger & Co - Maler: Malco - Fasade: Z Fasade - Rørlegger: Steinar Holbæk - Ventilasjon: Oras Agder - Elektro: K Nilsen Elektriske

SMS Arkitekter har tegnet og PK Entreprenør har ført opp et bygg for Top Toy Eiendom. Leietaker er lekebutikkjedenToys R Us.

Bygget har en grunnflate på 2.200 kvadratmeter og en mezzaninetasje på 600 kvadratmeter. Oppføringen skjedde i totalentreprise. PK Entreprenørs kontraktssum var på 26 millioner kroner eks mva. byggearbeidene startet i juni i fjor. Bygget ble ferdigstilt i februar i år.

Betongbygg

Formen er tilnærmet rektangulær. Bærekonstruksjonen består av betongelementer, med hulldekker som gulv i mezzaninetasjen. Taket er et flatt lettak som er isolert og tekket med papp. Fasaden mot Avenyen består av betongelementer, glass og aluminium. Innvendig er det fliser på gulvene, malte betongelmenter og hvitmalt tak.

Prosjektleder Jan Ånund Wiig i PK Entreprenør sier at byggingen gikk greit. – Vi hadde i gjennomsnitt sju til åtte personer i arbeid på byggeplassen. Det var ikke noen fraværsskader under byggingen. Sorteringsgrad for byggavfall var på 70 prosent.

Tidlig tett tak

For å unngå fukt i konstruksjonen valgte entreprenøren å ha tett tak så tidlig som mulig. Det ble praktisert rent bygg under oppføringen. Bygget har vannbåren oppvarming basert på fjernvarme. Oppvarming skjer dels med radiatorer og dels via ventilasjonsanlegget.

Dette anlegget er balansert og har varmegjenvinning. Butikken har grunnbelysning og effektbelysning og er meget godt opplyst. Bygget er fullsprinklet og har sentral driftskontroll.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter