VVS ikke i byggebransjen?

Også i år glimret VVS-bransjen med sitt fravær på Byggedagene. Er det ingen forståelse for at VVS er en viktig del av totalentrepriser? Er det ikke behov for å få inspirasjon og treffe nyttige bransjefolk?

- Vet man ikke at Byggedagene er bransjens viktigste lobbyforum overfor norske politikere? Daglig leder Bjarne Haugland i VA og VVS produsentene (VVP) var en av de man kunne telle på en hånd som var representert. Han er mildest talt oppgitt, melder VVS-Aktuelt.

- Under Byggedagene utveksles det meninger uten at vår bransje er tilstede, sukker han.

- Er det mangel på lærevilje? Dette arrangementet er et stort løft for hele vår bransje, og selv er vi ikke store nok til å lage noe tilsvarende. Det er viktigere å presentere budskap fra talerstolen her enn i VVS-bransjens egne organer. Vi er nødt til å se på byggebransjen som en helhet.

Han mener videre at endringer i VVS-bransjen krever hele generasjoner, og at man må være tålmodige.

- I et så viktig forum som Byggedagene kan vi makte å påvirke politikerne. Hvilket annet forum klarer å stille opp med et politikerpanel bestående av Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H), Dagfinn Høybråten (KrF), Per Olaf Lundeteigen (Sp) og en representant fra Arbeiderpartiet?

Erland Dilling fra Uponor AS var en av de andre fra bransjen som var til stede.

- Vi føler oss ganske alene, samtykker han.

- Dette er et verdifullt nettverk som blir mer og mer viktig. Jeg har gjort avtaler med mennesker jeg skal møte i nær fremtid. Moderne bygg handler om miljø og energi, og vi er i sentrum av dette begrepet. Vi må ikke isolere oss bort.

- Hvis vi blir mer synlige, er det stor sannsynlighet for at VVP kunne bli representert i arrangementskomiteen og på den måten også få innflytelse på innholdet, sekunderer Haugland.

- Personlig mener jeg at årets arrangement var bedre i år enn i fjor. Det var svært gode foredragsholdere som var mer i takt med tiden og presenterte aktuelle saker.

- Vår bransje er veldig velkommen til dette arrangementet, og her er vi to mann, avslutter Bjarne Haugland , som håper på større interesse i tiden fremover, en tid som blir utfordrende.