Det nærmer seg påske

Påsken nærmer seg med stormskritt - og det samme gjør også våren. På våre kanter - dvs- Oslo-området - har det ikke vært mye vår så langt. Det har vært mer vinter og snø enn på lenge. Men i dag så jeg de første snøklokkene i hagen presse seg frem mot solen.

Sola stiger på himmelen for hver dag - og den varmer stadig mer. Uansett går vi en flott tid i møte nå.

Skjønt for alle dem som rammes av konkurser, bedriftsnedleggelser og permitteringer er det ikke bare morsomt. Det blir mange omstillinger fremover. Men egentlig er det utrolig hvordan man må endre på tingene dersom man først tvinges til det.

Håpet er at vi i annerledeslandet Norge skal makte å komme gjennom finanskrisen langt bedre enn de fleste andre. Men mange produserer varer og tjenester for det utenlandske markedet - og når etterspørselen forsvinner - oppstår selvsagt problemer.

Selv om staten nå kjører på med penger, makter vi ikke å hindre en til dels betydelig reduksjon også i innenlandsk etterspørsel. Det rammer byggenæringen spesielt hardt.

Nå er det viktig at man i alle bedrifter finner frem til det kostnadsbildet som er bærekraftig over tid.

Slike tider krever mye av lederne. Det må tas mange tøffe beslutninger. Evner man ikke det - kan det fort gå galt. Nå gjelder det å ta vare på det beste i en hver bedrift. Gjør man det vil man også være sikret en god start når markedene stiger igjen.

Selv om det fortsatt en noen dager igjen til påske ønsker vi alle gode våropplevelser.