1902-bygget Årets Bygg 2008

Onsdag kveld ble Årets Bygg 2008 kåret. Juryens valg falt på 1902-bygget, som er en del av utbyggingen av St. Olavs Hospital i Trondheim. (Se video)

1902-bygget vant frem i sterk konkurranse med mange gode kandidater. Totalt har juryen sett gjennom 125 gode kandidater før de kunne komme frem til de seks nominerte i bygg- og anleggsklassen. De nominerte ved siden av 1902-bygget var Den norske opera og ballett og Nye Ahus.

1902-bygget er bygget av Teknobygg, arkitekt er Studio 4 Arkitekter og byggherre/prosjektledelse er Helsebygg Midt-Norge.

Prisen ble delt ut på ByggeGallaen, som er en del av Byggedagene, på Radisson AS Plaza hotell i Oslo.

I juryens begrunnelse heter det at:
De nominerte til Årets Bygg kjennetegnes av høy kvalitet i planlegging, gjennomføring og ikke minst i det ferdige bygg. På hver sin måte har prosjektene blitt gjennomført med stor profesjonalitet og med evne til å integrere alle bidragsytere og byggherren. Det er derfor ingen tilfeldighet at juryen har opplevd sterke vitnesbyrd om at byggene tjener sin hensikt, og vel så det.

Årets vinner er kjennetegnet av et entusiastisk og skapende samspill, og et resultat som tilfredsstiller alle målbare krav til et foregangsprosjekt. Krav til energi, miljø og universell utforming er ivaretatt. Som transformasjonsprosjekt vil årets vinner ha stor overføringsverdi.

De tre nominerte byggprosjektene var:

Operaen
Entreprenører:(bl.a.) Veidekke Entreprenør og AF Byggfornyelse
Arkitekt: Arkitektkontoret Snøhetta.
Prosjektledelse: Statsbygg

Nye Ahus
Entreprenører: NCC, Peab, Skanska og Hent.
Arkitekt: Arkitektkontoret C. F. Møller
Prosjektledelse: Advansia

1902- bygget
Entreprenør: Teknobygg
Arkitekt: Studio 4 Arkitekter.
Prosjektledelse: Helsebygg Midt-Norge

Juryen besto av:
Gustav Pillgram Larsen (Statens bygningstekniske etat), Sverre Tiltnes (Grønn Byggallianse), Ola Roald (arkitekt), Inger Margrete Skogseid (Kommunal- og regionaldepartementet), Jon Sandnes (Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg), Bjørn Erik Selnes (Vegdirektoratet), Per Helge Pedersen, (Byggeindustrien) og Leo Nygænen (prosjektleder).