Skal hente inn forfallet

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen mener NTP og tiltakspakken er viktige virkemidler for å stoppe og ta igjen forfallet på norske veier.

- Tiltakspakke og NTP betyr at vi kommer til å drifte vegenettet bedre, mulighet for å ta bedre vare på det, sa Moe Gustavsen i sitt innlegg under Byggedagene hvor "Stopp forfallet" er temaet. 

- Det gleder meg at en samlet bransje har så stort fokus på dette. At vi har fått så betydelig støtte har muliggjort i den politiske prosessen, selv om dette er de minst synlige investerigene. Godt vedlikehold betyr jo at det ikke synes. Det er den gode dialogen som har ført frem til denne satsingen, som vi synes er svært viktig, la han til.

Høyere driftskostnader

Moe Gustavsen presiserte også at nybyggingen betyr at vedlikeholdsutfordringene blir mindre. Han påpekte at dersom NTP-forslaget følges vil vi ha et godt stamvegnett i løpet av 25 år.

Han presiserte at et mer komplisert og bedre vegnett også fører til høyere driftskostnader, og viktigheten av å vedlikeholde dette.

- Hvis vi ikke klarer å vedlikeholde bruer, må vi på et tidspunkt redusere aksellast. Også på dekkelegging er det betydelige utfordringer, blant annet bæresvikt og manglende dreniering, sa Moe Gustavsen.

Ros

Han roste anleggsentreprenørene for at de raskt har respondert på tiltakspakkene. Tiltak som går direkte på vedlikehold.

- Jeg vil berømme bransjen for å ta vare på de mulighetene tiltakspakken gir. Entreprenørene har kastet seg over den og hatt god dialog med oss. Det gjør at vi kommer i gang med dette arbeidet allerede over påske, sa vegdirektøren.

Se Byggedagene live her!