Hardt arbeid må til

I et hav fylt av pessimister har vi heldigvis fortsatt noen mennesker som ser lyset i denne verden. Det er ikke tvil om at finanskrisen rammer mange hardt. Skjønt de fleste i Norge er fortsatt ikke berørt, og mange her i landet kan ikke ta inn over seg at det er en krise. Men også Norge rammes selvsagt. Vi er et lite land med en åpen økonomi.

Nå kommer det mange slags forslag til hvilke tiltak som skal hjelpe for å få verden på fote igjen. For vår del tror vi at det eneste som hjelper er hardt arbeid.

Man skal heller ikke glemme at det har vært problemer også i tidligere tider. Ja, det har i tillegg vært ødeleggende kriger hvor folk har mistet absolutt alt de eide. Men de fleste kom seg gjennom dette også. Etter vårt syn er det viktig å trekke inn slike perspektiver.

Nå får finanskrisen skylden for det meste av elendighet. Men det kan være at mange av problemene skyldes helt andre forhold. Det at en bedrift går konkurs kan jo komme av at ledelse og eiere har gjort feile valg tidligere. Man har muligens investert over evne eller bedriften har vokset for fort. Bedriften har ikke hatt evne til å styre seg i gode tider - og man har ikke lagt opp tilstrekkelig egenkapital.

I mediebransjen sytes det fælt om dagen. Men problemene der skyldes i hovedsak at man ikke i tide har gjort omstillinger. Man har skaffet seg et utgiftsnivå som ikke er bærekraftig over tid. Når inntektene så stuper, er det kort vei til skifteretten. Det at mange eiere har tømt bedriftene for egenkapital har jo ikke gjort situasjonen bedre.

Hva andre gjør får være deres sak. Men vi i mediehuset Byggeindustrien syter ikke. Vi har hatt det beste året i historien i vår virksomhet ¬ og vi tjener penger fortsatt. Det skyldes i hovedsak hardt arbeid over lang tid og at vi har motiverte medarbeidere som også har evne og vilje til å jobbe med ulike arbeidsoppgaver. I forrige uke var en del av våre medarbeidere opptatt med Birkebeinerarrangementet. I denne uken er Byggedagene den store saken. Men i tillegg må selvsagt de daglige gjøremål gjøres.

Uansett er det i dag med stolt hjerte at vi ønsker velkommen til det store Byggedagsarrangementet.