Klart for Byggedagene

Nå står Radisson SAS Plaza hotell klar til å ta imot alle deltakerne på Byggedagene. (Se videoer)

Årets store arrangement i byggenæringen går av stabelen onsdag og torsdag. En rekke personer fra næringen vil være med på de ulike delene av arrangementet.
Lenge før finanskrise og krisepakker var dagligdagse begreper, ble temaet for byggedagene bestemt: Stopp forfallet!

- Vi har lenge vært opptatt av offentlig forfall både i bygg og anlegg. Vi ville gjerne at dette måtte komme lenger opp på dagsorden. Det har det sannelig også gjort. Det er en ekstra grunn til å besøke Byggedagene, mener sjefredaktør Per Helge Pedersen.

Om det blir lagt frem nye krisepakker på Byggedagene, vet vi ikke. Men vi vet at det er en rekke gode foredrag som belyser denne saken. Blant foredragsholderne har er det mange sterke navn, som vegdirektør, politikere i tillegg til ledende talspersoner fra byggenæringen og samfunnslivet ellers.

- Det er også gledelig å ønske velkommen til en nyoppusset Sonia Henie-sal. Radisson SAS Plaza hotell har renovert hotellet for mange millioner kroner - og kronjuvelen er den nyoppussede Sonia Henie-salen. Dette er ett av Norges desidert beste møte- og festlokale om ikke det beste. Det er tiende gang vi arrangerer Byggedagene i regi av Byggeindustrien. Ni av arrangementene har vært lagt til Radisson SAS Plaza Hotel. I løpet av disse årene har mange tusen mennesker deltatt på arrangementet, sier en engasjert Pedersen.

Han venter mye folk også i år.

- Byggedagene har utviklet seg til å bli ett av de beste nettverksstedene i norsk byggenæring. Her kommer ledere fra alle nivå og bransjer i den store byggenæringen - og her møter man også sentrale beslutningstakere i det offentlige Norge, legger han til.

På dag to som er Kompetansedagen, blir det først en plenumssesjon før deltakerne blir delt i tre sesjoner - en byggsesjon, en anleggsesjon og en sesjon for Byggekostprogrammet.

De utstillerne som er med, kommer igjen år etter år.

- For mange er dette deres viktigste utstilling. Vi har en lang venteliste fra utstillere som gjerne vil bli med. Nå har Plaza planer om å bygge ut utstillerarealet, og da kan det være håp for flere.

Byggegallaen er selve festaftenen i norsk byggenæring. Som tidligere blir det delt ut en del priser. Årets Bygg og Årets Anlegg henger meget høyt.

Det gjør også Betongelementprisen og Betongvareprisen som denne gang deles ut på Byggedagene. Det blir også noen andre overraskelser.

- Vi skal også trekke ut vinneren av den store konkurransen vi har kjørt på bygg.no i forbindelse med den store ekspedisjonen som Glassvatt (i dag Glava) hadde for 50 år siden da man fraktet en isblokk 12 000 km fra Svartisen i Nordland til Afrika. Vinneren av konkurransen får en tur for to til Afrika, nærmere bestemt til Tanzania og Zanzibar. Dette blir en faglig tur hvor man bl a skal besøke entreprenørbedriften Noremco som eies av Veidekke - og et besøk til en av HeidelbergCements sementfabrikker (hvor det er norsk ledelse). Det ligger også en safari i turopplegget. Det å investere tid og penger for å delta på Byggedagene er kanskje noe av det mest lønnsomme man kan gjøre i disse tider. Velkommen alle sammen, avslutter Per Helge Pedersen.

Som i fjor vil det også være mulig å følge Byggedagene live via Bygg-TV.

Live-sendingen finner du her.