Brannsiktet godtar varetektsfengsling

Den 46 år gamle mannen som er siktet for brannen i Urtegata i Oslo før jul, anker ikke rettens kjennelse, og forblir dermed varetektsfengslet i to uker med full isolasjon.

- Vi kommer ikke til å anke avgjørelsen, fordi vi mener at den legger såpass klare føringer med tanke på at retten anser at 14 dager er tilstrekkelig, sier mannens forsvarer, advokat Ola Lunde til NTB.

Brannen i Thon-leiegården Urtegata 31 natt til lørdag 13. desember i fjor, krevde seks liv. Den 46 år gamle mannen som selv bor like i nærheten av bygården, er siktet etter mordbrannparagrafen, som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Påtalemyndigheten hadde før fredagens fengslingsmøte lagt ned påstand om varetektsfengsling i fire uker, men ble bare delvis hørt av retten.

- Dette mener vi viser at retten mener mistankegrunnlaget, som er bygget på indisier, er tynt. Derfor godtar vi disse 14 dagene og regner med at han blir løslatt etter det, sier Lunde.

Politiet på sin side hevder mengden av indisier er så stor at det foreligger skjellig grunn til å mistanke mannen for brannene.

46-åringen er siktet for til sammen sju tilfeller av brannstiftelse og ett forsøk på brannstiftelse. Brannene oppsto i det samme området, og skjedde fra høsten 2002 fram til desember 2008.