Ingeniørstudenter med 100 frafallstiltak

¬På NITO Studentenes landsmøte denne helgen har man funnet frem til over 100 mulige tiltak for å hindre det store frafallet på ingeniørutdanningene i Norge.

Norske ingeniørstudenter fortsetter med dette sitt engasjement for å hindre at medstudenter faller fra studiene.

- Frafallet i norsk ingeniørutdanning er altfor stort, og tiltak må settes inn for å stoppe utviklingen. Ettersom Kunnskapsdepartementet fremdeles sitter på gjerdet har NITO Studentene tatt ansvar, sier leder i NITO Studentene Emanuel Rygg

Høsten 2008 la NOKUT frem en evaluering av norsk ingeniørutdanning. Denne viste at kvaliteten på utdanningen fikk godkjent, men frafallet var faretruende høy. Statsråd Tora Aasland sa på et seminar 10. november 2008 at hun ville be institusjonene med ingeniørutdanning om å utvikle en plan for å hindre frafallet ved sin ingeniørutdanning. Institusjonene har enda ikke fått anmodningen fra departementet.

- Studieåret 2009/2010 er snart ferdig planlagt, og NITO Studentene vet at institusjonene venter på henvendelse fra departementet. Selv om de selvfølgelig kan sette i gang frafallstiltak uten brevet fra departementet er det nødvendig at eventuelle føringer fra statsråden kommer med i institusjonenes planer, sier lederen for ingeniørstudentene i Norge.

Som en del av landsmøtet er det satt av tid til å komme frem til gode frafallstiltak. Arbeidet ble satt i gang høsten 2008 med tiltaket som over hele Norge ble kjent som Frafallstelefonen. Konseptet gikk ut på at studenter som vurderte å avslutte studiene, kunne ringe en frafallsrådgiver og lufte utfordringene i studiehverdagen. Emanuel Rygg sa i denne forbindelse at NITO Studentene skulle fortsette å presentere ulike frafallstiltak helt frem til kurven pekte i positiv retning.

- Når vi nå legger frem 100 mulige frafallstiltak er det for å stimulere institusjoner, organisasjoner og departement til å intensivere arbeidet for å stoppe frafallet. Kunnskapsdepartementet må gjerne bli med å sette dem til livs, sier Rygg med et glimt i øyet.

Tiltakene vil bli sendt til institusjoner, organisasjoner og departement i forbindelse med et større arbeid NITO studentene legger frem senere i år.