Ahrlin og Hilde GP vant Birkebeineren

Svenske Jerry Ahrlin vant Birkebeiner-rennet fra Rena til Lillehammer lørdag. Anders Aukland ble henvist til annenplassen som i fjor.

Ahrlin noterte tiden 2.36.58 over de 54 kilometerne. Aukland gikk lenge sammen med fire andre løpere blant andre Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset og fjorårsvinner Stanislav Rezak

Kvinnenes renn ble vunnet av Hilde Gjermundshaug Pedersen. Hun gjentok dermed bedriften fra i fjor.
På Sjusjøen kom imidlertid Ahrlin bakfra og klarte å stikke fra de andre. Han kom til mål i ensom majestet og vant med 26 sekunder foran Aukland og med Rezak på tredjeplass.

- Jeg slet med festet. Derfor havnet jeg litt bak i starten, men jeg hadde utrolig glid ned fra Sjusjøen, sa den svenske vinneren til NRK.

- Et bra løp og jeg er godt fornøyd med annenplassen. I dag var Jerry sterkest, sa Aukland.