Ønsker forskningssenter for BAE

Høyreleder og stortingsrepresentant Erna Solberg sa på et møte om Byggekostnadsprogrammet i Bergen i dag at hun mener programmet bør videreføres med et forskningssenter for bygg, anlegg og eiendom.

Det var under Solbergs tid som kommunal- og regionalminister i 2005 at programmet ble startet. Hun begrunner behovet for et forskningssenter med at byggenæringen har behov for faglig oppdatering og at slik oppdatering kan bidra til færre byggfeil og mer effektiv bygging. Dette mener hun vil gi rimeligere byggekostnader g dermed rimeligere boliger. Hun presiserte at forskning og utvikling for byggenæringen må være bransjestyrt for å ha størst mulig aktualitet.

Solberg sa også at det hver bolig i landet bør ha et servicehefte som viser boligens livsløp. Heftet bør inneholde informasjon om for eksempel brannsikringstiltak, reparasjoner og vedlikehold.

Solberg ønsker også at forbrukernes stilling forsterkes ved at boliger får en reklamasjonstid på ti år. Et slikt tiltak vil også være med å øke kvaliteten på boliger, siden det vil bli mer lkønnsomt for utbygger å føre opp bygg uten eller med færrest mulig feil.