Statkraft kjøper tyrkiske vannkraftprosjekter

Statkraft har kjøpt et selskap med rettigheter for sju vannkraftprosjekter i Tyrkia. Hvis alle prosjektene bygges ut, er det et investeringsbehov på 600-700 millioner euro.

Avtalen er Statkrafts første i Tyrkia og er inngått med tyrkiske Global Investment Holdings. Statkraft kjøper 95 prosent av aksjene i selskapet Yesil Enerji, som eier rettighetene til sju vannkraftprosjekter. Ferdig bygget vil anleggene få en samlet, gjennomsnittlig produksjonskapasitet på mer enn 2 TWh årlig, opplyser Statkraft i en pressemelding.

Ett av vannkraftprosjektene i porteføljen er under bygging. Det vil ha en installert effekt på 20 MW og ferdigstilles rundt årsskiftet. Utbygging av de øvrige prosjektene kan tidligst begynne i 2010. Fire av prosjektene har alle nødvendige tillatelser for å starte bygging, mens de to siste ifølge Statkraft ventes å få endelige tillatelser av de tyrkiske reguleringsmyndighetene i løpet av kort tid.

Samlet sett har de sju prosjektene et investeringsbehov på 600-700 millioner euro, eller mellom 5,3 og 6,2 milliarder norske kroner.