Mange gode bilder til fotokonkurransene

Fristen for å sende inn bilder til den doble fotokonkurransen Byggeindustrien og BNL har sammen med fotofestivalen Nordic Light er nå avsluttet. byggutengrenser.no er også en viktig medspiller i konkurransene.

Det var meningen at den første del av konkurransen skulle avgjøres allerede i 2008, men i samråd med ledelsen i Nordic Light blir det nå laget en skikkelig markering av konkurransene på fotofestivalen som arrangeres i Kristiansund 29. april - 3. mai 2009.
Den første del av konkurransen går på temaet Gjenreisningsbyen. Kristiansund var en av byene som ble hardest rammet under siste krig. Men vi godtar bilder også fra andre gjenreisingsbyer. Dette er et fritt motiv, men det må ha snev av ny og kanskje gammel bebyggelse i et samspill.
Den andre del av konkurransen har temaet Byggenæringen i Norge. Det er gode premier til vinnerne.

Konkurranseregler:
Tema: Gjenreisningsbyen/Hva byggenæringen har skapt
Hver deltager kan levere inntil fem bilder i hver klasse.

Man kan bare delta med digitale bilder. Bidragene er sendt på epost til php@bygg.no. Bildene skal være i JPEG filformat og maks 1200 piksler (lengste side).

I tillegg står juryen fritt til å anta et antall bilder de selv bestemmer for utstilling under Nordic Light 2009. Alle antatte samt premierte bilder vil bli utstilt under Nordic Light 2009. Vi legger nå ut alle bildene vi har fått i et eget billedgalleri. Bildene blir så juriert. Vinnerne blir offentliggjort i forbindelse med åpningen av utstillingen under festivalen.

Innsenderne som får sine bilder antatt forplikter seg til å stille bildefiler i større format og oppløsning til disposisjon for produksjon av utstillingskopier. Nærmere spesifikasjoner vil bli gitt. Kort frist må påregnes.

Premiering hovedkonkurransen Byggenæringen har skapt:

1. premie: Reisestipend kr. 25 000
2. premie: Fotoutstyr kr. 5 000
3. premie : Fotoutstyr kr. 3 000

Premiering Gjenreisningsbyen
1. premie: Reisestipend kr. 10 000
2. premie: Fotoutstyr kr. 3 000
3. premie: Fotoutstyr kr. 1 500

Mur og Betong
Som tilleggspremie for beste bilde med motiv mur og betong har www.byggutengrenser.no satt opp en premie på kr. 15 000


jury:
Fotograf Morten Krogvold, kunstnerisk leder i Nordic Light, Fotograf Morten M. Løberg, redaktør, Fotografi.no, Leder for fotohistorisk forening Sissel Engvig, Nordic Light Sjefredaktør Per Helge Pedersen, Byggeindustrien, Kommunikasjonsdirektør Audun Laagøyr, Byggenæringens Landsforening (BNL) og daglig leder Ole Krokstrand, byggutengrenser.

Antatte og premierte bilder kan brukes vederlagsfritt av Byggeindustrien, Byggenæringens Landsforening og Nordic Light Int. Photo Festival til omtale i ulike media i forbindelse med konkurransen og festivalen. Bildene som premieres fra www.bygggutengrenser.no kan i tillegg vises på deres nettsider.

 Les mer om fotofestivaklen Nordic Light her:

http://www.nle.no/?div_id=1&pag_id=1