Etterlyser mann etter branntilløpene på Bygdøy

Oslo-politiet etterlyser en ung mann på mellom 15 og 25 år i forbindelse med de seks branntilløpene ved museene på Bygdøy.

Mannen har lyst hår og nordisk utseende. Han har en slank kroppsbygning, og var iført hvit jakke med sort hettegenser under, mørk bukse og mørke sko.

Etterlysningen kommer etter at politiet har sikret seg en overvåkingsvideo som viser en ung mann som setter ild til en konteiner utenfor Sjøfartsmuseet på kvelden 1. mars.

- Vi ønsker å avhøre vedkommende opp mot det konkrete tilfellet vi er vitne til i videoen, samt undersøke mulighetene for at han har noen befatning med øvrige branner på området den siste tiden, sier politioverbetjent Børre Walderhaug ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Seks branntilløp

Siden 28. februar i år og fram til tirsdag denne uken har det vært fire branntilløp ved to av museene på Bygdøy: Sjøfartsmuseet og Kon-Tiki Museet. Tirsdag kveld var det ytterligere to tilløp til brann ved Fram-museet, og ifølge politiet var disse trolig påsatt.
Branntilløpene ble til alt hell oppdaget tidlig, og ilden ble raskt slukket. Dermed unngikk man trolig en kulturhistorisk tragedie. Natt til torsdag brøt det i tillegg ut brann i Killingen båthavn, som ligger på motsatt side av museene på Bygdøy.

Ingen mistenkte

- Hittil er det ingen opplysninger i saken som bekrefter noen sammenheng mellom det vi ser i videoen, og de øvrige fem brannene, men vi utelukker ikke muligheten for dette, sier Walderhaug.

Han understreker at politiet ennå ikke har noen mistenkte i saken.

- Vi vil avvente mulige tips som følge av etterlysningen, og undersøke disse, samtidig som vi etterforsker saken bredt på lik linje med det vi har gjort hittil, sier Walderhaug.

Onsdag møttes ledelsen for museet på Bygdøy for å diskutere et opplegg for felles vakthold rundt museene, for å hindre fremtidige branntilløp.