Usikkert om prosedyrene ble fulgt

Statens vegvesen kunne fredag ikke bekrefte om alle prosedyrer er fulgt i forbindelse med veiarbeidene ved Namsos.

- Det er strenge prosedyrer som skal følges når slike arbeider skal utføres. Vi arbeider nå med å finne ut om prosedyrene er fulgt, sier informasjonsleder Eivind Sperre Austnes i Statens vegvesen Region Midt til NTB.

Sperre

Austnes sier at raset i området gikk i etterkant av at det ble sprengt i området. Han vet ikke hvor mange sekunder eller minutter som gikk fra sprengingen ble foretatt til raset ble utløst.

To-tre ukerArbeidet på Kattmarkveien har pågått i to-tre uker. Dette er en del av det større Namdalsprosjektet, der Statens vegvesen er byggherre.

- I Kattmarkveien var vi i gang med en breddeutvidelse av en kommunal vei. Vi kan bekrefte at det ble foretatt en sprenging i forkant av raset, men kan foreløpig ikke si om dette har vært den utløsende faktor, sier Sperre Austnes.

Ålesund

I Midt-Norge er det mindre enn et år siden forrige alvorlige rasulykke. I mars i fjor gikk et steinras i et boligområde i Ålesund der fem mennesker omkom. Denne gangen er det snakk om et kvikkleireras.

- De to rasene kan ikke sammenlignes. Raset i Ålesund ble heller ikke utløst av pågående veiarbeider, sier Sperre Austnes.

Han opplyser at geoteknikere er på vei til Namsos, og at Statens vegvesen er på ulykkesstedet sammen med politiet.