- Et stort løft

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er meget godt fornøyd med regjeringens forslag til Nasjonal transportplan.

- Transportplanen vil gi oss et betydelig løft på mange områder. Det blir en real satsing på kollektivtrafikk, der jernbane er en viktig del. Et krafttak på drifts- og vedlikeholdsområdet er viktig og riktig. Det gir oss bedre muligheter til å gjennomføre en optimal driftsstandard og ta bedre vare på vegene, oppsummer vegdirektøren.

- Trafikksikkerhetsinnsatsen økes betraktelig i den kommende tiårs-perioden. Satsingen på gang- og sykkelveger fortsetter på et høyt nivå, med nesten en tredobling i forhold til dagens nivå. Også innen mindre utbedringer på vegnettet, miljø- og servicetiltak, kollektivtrafikktiltak og planlegging er det lagt opp til en betydeligere høyere aktivitet, sier Gustavsen.

Planforslaget legger opp til en satsing på investeringer i det framtidige rikvegnettet på om lag 7,5 milliarder kroner pr. år. I tillegg kommer bompenger, om lag seks milliarder pr. år.

- Dette vil gi oss mange muligheter i forhold til dagens og kommende utfordringer, sier vegdirektøren. Med denne satsingen vil hele det framtidige riksvegnettet kunne få en god standard i løpet av 25 år. Dette er en vesentlig høyere utbyggingstakt enn vi tidligere har sett i Norge, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

I regjeringens forslag til Nasjonal transport ligger det til grunn en samlet ramme på nesten 219 milliarder til vegformål, noe som gir et årlig snitt på 21,9 milliarder kroner.