Svanemerket parkettlim

Svanemerket parkett har vært lenge på markedet og nå kan du endelig også få svanemerket parkettlim.

EcoSiMP er det første miljøtilpassete parkettlimet på det norske markedet.

Det nye gulvlimet er et åpenbart valg for alle som vil ha minst mulig skadelige kjemikalier hjemme og på arbeid.

- Den italienske produsenten har brukt fem år på å utvikle limet og har vist en sjelden entusiasme i forhold til å bli miljømerket. Limet er bra både for brukeren og for innemiljøet, sier Alvhild Hedstein.

Limen smøres ut over undergulvet og fungerer som fuktsperre, trinndemping og feste i ett. Dette gir mindre materialforbruk ved legging av parkett.

EcoSiMP parkettlim er produsert i Italia av New Polyurethane Technology. Nordisk forhandler er Gulvkompagniet i Oslo.

- Limet er mye bedre for helsen til gulvleggere. I dag er de henvist til å benytte produkter med til dels sterk avgassing, spesielt av metanol. Denne giftige gassen legger seg langs gulvet nettopp der hvor en gulvlegger oppholder seg. Med det nye limet er dette problemet løst, sier Erik Juul i Gulvkompagniet.

Limet inneholder ikke isocyanater, organiske tinn-forbindelser, metanol eller andre skadelige flyktige forbindelser. Det inneholder heller ikke helse- eller miljøskadelige ftalater eller halogenerte organiske forbindelser.

Det nye svanemerkete gulvlimet erstatter tidligere polyuretan-teknologi som innebærer bruk av skadelige isocyanater. Det erstatter også methoxy-silaneteknologi som innebærer bruk av skadelige tinnorganiske forbindelser og potensiell utvikling av det flyktige stoffet metanol.

Fakta om EcoSIMP:

  • God vedheft
  • Gode tørkeegenskaper
  • Fungerer som fuktsperre om ønskelig
  • God fleksibilitet
  • Gode påføringsegenskaper
  • Ingen løsemidler hverken i produksjon eller under tørk