Mer enn halverte resultatet

Også Mestergruppen fikk finanskrisen i fleisen i fjor høst slik at omsetningen av byggevarer endte ned 2,7 prosent til 2,19 milliarder kroner.

Adskillig verre gikk det utover resultatet før skatt som mer enn halverte seg til 62,6 millioner kroner.

- Resultatutviklingen siste år isolert sett er ikke tilfredsstillende, konstaterer adm. direktør Johnny R. Kristiansen som imidlertid trøster seg med at Mestergruppen hadde mindre svikt i omsetningen enn sine største norske konkurrenter.

- Vi må huske på at året 2007 var et ekstremår med resultater hjulpet av de gode tidene. Vi må nok regne med at resultatet for fjoråret er nærmere et normalår for konsernet vårt, fremholder Kristiansen.

Styret konstaterer i årsrapporten at lavkonjunkturen vil prege hele 2009, og at økt etterspørsel igjen vil vise seg i 2010. Det er derfor satt i verk tiltak som skal sikre at Mestergruppen kommer styrket ut av perioden.

Johnny R. Kristiansen som om kort tid trer tilbake som Mestergruppen-sjef, velger likevel å se med optimisme på fremtiden.

- Vi skal videreutvikle våre byggevarehus og huskjeder og tilrettelegge for byggeprosjekter til gode for våre kunder og samarbeidspartnere. Vi skal så langt råd er kompensere for en lavere igangsetting i tiden fremover med nye samarbeidende kundegrupper, med inntekter fra prosjektene våre og lavere kostnader. Det blir utfordrende for alle i en periode, men det er min overbevisning at vi over tid skal skape gode resultater til glede for våre ansatte og eiere, skriver han i sin siste konsernsjef-rapport.

Selv om markedet er vanskelig, er strategien fortsatt vekst. Dette skal skje gjennom videreutvikling av foretningsområdene med vekt på kjededrift, tomteutvikling og innkjøpslojalitet blant kunder. Videre skal det investeres i egne byggevarehus, og suppleringstilbudet til medlemmene skal bedres. Huskjedene Mesterhus og Systemhus samt byggevarekjeden Byggeriet skal styrkes for ekspansjon. Markedsandeler skal kapres ved bearbeidelse og tilknytning av nye medlemmer. I tillegg skal det satses på utvikling av nye kjedekonsepter, heter det i årsberetningen.