Norgescup Harstad 6.-8. mars

Ellen, Jorunn og Solfrid tok turen til Troms og nye norgescupløp.

På fredagens sprint gikk Ellen gode kvart- og semifinaler og var like ved å gå til finalen på tid. Hun måtte nøye seg med B-finale og 9. plass. Solfrid var nære ved å avansere til semifinalen- Hun ble nummer 15 og Jorunn nummer 26. Jorunn måtte dessverre kaste inn håndkleet etter sprinten grunnet en scenebetennelse hun pådro seg under Vasaloppet. Dagens vinner ble Kari Vikhagen Geitnes.

På 5 km klassisk ble Ellen 12 og Solfrid 13. Det var små marginer og kun 14 sekunder opp til 5. plassen. Solfrid var fornøyd med løpet mens Ellen gjerne skulle hatt mer sprut i beina og bedre feste i de tyngste motbakkene. Det var store forskjeller på ski og vanskelig å få gode ski gjennom hele løypa. Arne B hadde gjort en god jobb med skiene til Solfrid - hun hadde både godt feste og god glid. Astrid Jacobsen vant suverent.

Søndag var det fellesstart 15 km fristil. Nok en gang hadde skiene mye å si. Både Ellen og Solfrid følte seg pigge, men ble glidd rett ifra av gruppa vi gikk med. Det var neppe smørerne som hadde gjort en dårlig jobb, men heller skiene våre som ikke hadde riktig slip. Ellen ble 10 og Solfrid 11 i rennet som ble vunnet av Betty Ann B. Nilsen.

Arrangementet var ett av de beste vi har vært med på, og det var heller ikke å forakte at sola skinte over Harstad nettopp denne helgen. Nå venter vi i spenning på world cup-uttaket til Trondheim og om Ellen står på lista.