Øker i tøft marked

Betonmast kan vise til meget gode tall i et tøft marked. De økte både omsetning og resultatgrad i 2008, og har økt ordrereserven betraktelig i forhold til samme tid i fjor.

Selskapets årsregnskap for 2008 viser en omsetning på 692 millioner kroner (2007: 612) og et resultat før skatt på 124 millioner (40). Dette gir et resultat på 17,9 prosent (6,5). Resultatet inkluderer gevinst ved salg av aksjer i Strukton Rail AS. Driftsresultatet var på 65 millioner kroner (37), som gir en driftsmargin på meget solide 9,4 prosent (6,0). Egenkapitalandelen er på 27,7 prosent (23,3) og konsernets likviditet er meget god.

Stolt
- En økning av driftsresultatet med hele 75 prosent er vi svært stolte av. Hovedårsaken til det gode resultatet er svært kompetente medarbeidere som har motivasjon og energi over gjennomsnittet. Den reelle omsetningsveksten fra 2007 er på ca. 40 prosent. At vi med en slik vekst fortsatt klarer å holde et rekordlavt sykefravær er kanskje det som gleder meg mest, sier konsernsjef Petter Vistnes i Betonmast. Sykefraværet er for tredje året på rad ned mot to prosent.

- Gjennomsnittet i bransjen er på 6,9 prosent, legger Vistnes til.

Opp både i bygg og anlegg
Selskapet har hatt en solid vekst i både i anleggs- og byggvirksomheten. Betonmast Anlegg omsatte for 348 millioner kroner (246) og leverte et resultat på 44 millioner (17), noe som gir en driftsmargin på 12,6 prosent (6,9). Betonmast Bygg har tre år etter etablering en omsetning på 354 millioner kroner (258). Resultatet ble på 36 millioner (16), som gir en resultatmargin på 10,2 prosent (6,2).

Økt ordrereserve 2008 er sjette år på rad at Betonmast har hatt økning i både omsetning og resultat. Til tross for fallende konjunkturer forventer man at denne utviklingen skal fortsette også inn i 2009.

- Ordrereserven ved inngangen til 2009 var på hele 836 millioner kroner. Dette er en økning på 11 prosent sammenlignet med fjoråret. Dette gir oss trygghet i forhold til å rekruttere nye medarbeidere og gjennomføre flere nyetableringer, sier Vistnes.

Skal vokse videre
I 2008 gjennomførte selskapet tre nyetableringer, Betonmast Bygg Bergen og Østfold, samt nisjeselskapet Betonmast Miljøsanering.

- Jeg har stor tro på disse etableringene. Vi har allerede flere spennende kontrakter i Miljøsanering, legger Vistnes til. Betonmast har ambisjoner om ytterligere vekst, både organisk og gjennom oppkjøp. Den viktigste forutsetningen for dette er at de finner flere kandidater som har potensial til å være med å videreutvikle selskapet videre.

- Vi har hele veien vært opptatt av å vokse, og vi skal vokse sunt. Vi skal ha en resultatgrad som er bedre enn snittet i bransjen, sier Vistnes. Han forteller at de nå er i gang med å etablere seg på Romerike, og at det jobbes systematisk med flere nyetableringer. De vurderer flere steder i landet som mulige spennende markeder, og målet er at de skal bli landsdekkende.

- Finner vi de riktige personene til å satse sammen med oss, vil vi kjøre på, sier en offensiv Vistnes.

Selv om de skal vokse videre, og etablere seg som en av de store entreprenørene i Norge, forventer de en betydelig økt konkurranse om nye oppdrag.

- Men god ordrereserve, solid økonomisk plattform, høyt kvalifiserte medarbeidere, samt en lettbent og ubyråkratisk organisasjon, gjør at vi er godt forberedt til å håndtere fallende konjunkturer, avslutter Vistnes.