Snø og vind skaper trafikktrøbbel i Sør-Norge

Snøfall og kraftig vind skapte søndag ettermiddag problemer for trafikken på Østlandet og i fjellet i Sør-Norge.

- Det er et hissig lavtrykk ute i Nordsjøen som er årsaken til vinden og nedbøren sør for Saltfjellet, særlig på Østlandet. Men den verste vinden er i ferd med å passere, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til VG Nett.

Det var søndag ettermiddag kolonnekjøring over Haukelifjell og Strynefjellet. En del andre veier var stengt, blant annet veien over Hemsedalsfjellet, Vikafjellet og Venabygdsfjellet.

Det blåste søndag ettermiddag også en del i Nord-Trøndelag og sør i Nordland, med opptil sterk kuling noen steder. Også her snødde det en del.

Snøværet skapte mest problemer nord for Oslo og på veiene i Hedmark, Oppland og deler av Romerike, med til dels vanskelige kjøreforhold enkelte steder.

- Alt mannskap er ute og rydder veiene, og det prioriteres etter trafikkmengde, så det er de største veiene som blir brøytet først, sier vaktoperatør Haakon Stokkenes ved Vegtrafikksentralen.

Ved operasjonssentralen i Nordre Buskerud politidistrikt får NTB opplyst at det søndag ettermiddag var mange som klaget på manglende brøyting, men det var ingen trafikkuhell å rapportere.