Vanskelige valg

Juryen for Årets Bygg og Årets Anlegg har ikke hatt noen enkel oppgave når man skulle nominere kandidater. Sjelden eller aldri har man hatt flere prosjekter å velge ut fra. Selvsagt er det ikke alt som er bygget det siste året som fortjener en pris, men sannelig er det også veldig mange gode prosjekter hvor vi følere at alle aktører er vinnere. Nå er det totalt innstilt seks prosjekter. Spenningen på ByggeGallaen den 25. mars vil være meget stor om hvem som til slutt blir vinner av konkurransen.

Det er i år tiende gang at Byggeindustrien er hovedansvarlig for Byggedagene. BNL og EBA er med som medarrangører.

I alle disse årene har det vært delt ut priser. Vi vet at mange som har tatt i mot disse prisene, har sett dette som ett av høydepunktene i sin karriere og i sitt yrkesliv. Det å vinne en slik pris som henger meget høyt, gir en stolthet - ikke bare til topplederne i bedriften som vinner, men til hele organisasjonen og til alle som har vært involvert i prosjektet. Vi er overbevist om at mange har skjerpet seg ekstra for å kunne delta i konkurransen.

Vi har hele tiden hevdet at byggenæringen er bedre enn sitt rykte når det gjelder innovasjon og nyskapning. Hadde ikke næringen vært det ville det ikke vært mulig å løse mange av de tekniske vanskelighetene og utfordringene man møter i store og kompliserte prosjekter.