Aventa-kontrakt med Troms Kraft Varme

Aventa AS har inngått avtale med Troms Kraft Varme om installasjon av energikontrollsystem som også registrerer forbruk av varme, varmt tappevann og elektrisk energi.

De skal installere et energikontrollsystem for bydelen Strandkanten i Tromsø, der hver av de cirka 350 boenhetene får registeret og blir fakturert for forbruk av varme, varmt tappevann og elektrisk energi periodevis, og uten å måtte melde inn målerstand.

- Troms Kraft ønsker å ta i bruk ny teknologi for å forenkle drift og tilby kundene av vannbåren varme den samme fleksibilitet og støtte som ellers bare har vært tilgjengelig ved ren elektrisk oppvarming, sier Eivind Steinholt, administrerende direktør i Troms Kraft Varme AS.

- Det spesielle med vårt system, er at også energiforbruket til oppvarming, som skjer ved lavtemperert vannbåren gulvvarme, måles for hver boenhet, uttaler John Rekstad i Aventa AS.

Praksis har vært å fordele oppvarmingskostnadene ved denne type oppvarming etter boenhetens areal, noe som har medført lite fokus på energiøkonomisering hos den enkelte beboer.

All energiinformasjon blir registrert elektronisk. Aventa oppretter internettforbindelse til hver av de 17 blokkene og åpner ved det for toveis-kommunikasjon med den enkelte boenhet. Ved siden av at data over all energibruk gjøres tilgjengelig, kan også nettet brukes til å formidle brukerstøtte, diagnostisere og eventuelt rette opp dersom det oppstår feil. Prosjektet bidrar derved til å gjøre vannbåren oppvarming mer konkurransedyktig, noe som igjen gjør det enklere å oppnå myndighetenes målsetting om å redusere forbruket av elektrisitet til rene oppvarmingsformål.