Mister tunneloppdrag?

Statens vegvesen Region øst har avvist laveste tilbud fra Askim Entreprenør på kontrakten "Vei og Tunnel En" på strekningen E18 Krosby-Knapstad.

Begrunnelsen skal være manglende kompetanse på innredning av tunneler.

Daglig leder Jørn Tore Måleng i Askim Entreprenør sier til Byggeindustrien at han er sjokkert og skjønner ingenting.

- Vi har hatt gode karakterer på dette området tidligere. Nå sier Statens vegvesen i sin avvisning at vi ikke kan dokumentere tidligere erfaring med tunnelelektrisk kompetanse, selv om vi har vist til underentreprenørene som er oppgitt i tilbudsgrunnlaget. Tunnelteknikk og Fortum er godt kvalifisert på disse områdene. Tunnelteknikk er vel det firmaet som har innredet flest tunneler i Norge og Forum er store innen elektro, påpeker han.

Askim Entreprenør har benyttet seg av klagefristen og sendte inn klagen torsdag

- Vi håper Statens vegvesen Region øst og Vegdirektoratet behandler klagen innen 11. mars. Får vi ikke medhold der, går vi til rettslige skritt og sørger for at den blir behandlet i Kofa, opplyser Måleng.

Tilbudet Askim Entreprenør leverte inn var på 232,621 millioner kroner.

Skanska var i utgangspunktet innstilt som nummer to på jobben. Tilbudet deres lå ca fire millioner kroner over Askim Entreprenør.

Bettina Sandvin, prosjektleder i Statens vegvesen Region øst, sier til Byggeindustrien at de kommer til å innstille Skanska på jobben.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltvurderinger som er gjort for hvert enkelt firma. Men det er en totalvurdering av tilbudet som er gitt, noe som gjøres av alle tilbudene som er kommet inn, og Statens vegvesen har innstilt Skanska, sier hun.

Hun sier videre at totalvurderingene er unndratt offentligheten og at hun ikke kan gå nærmere inn på det enkelte tilbud.

- Det er gått ut brev til alle tilbyderne der de har fått vite at Skanska er innstilt, og det er en klagefrist frem til 13. mars. Alle som er uenige i innstillingen kan klage. Hvert enkelt firma får vite den evalueringen som er gjort av dem, sier Sandvin.