Åpnet kompetansesenter

Maxit åpnet onsdag sitt nye kompetansesenter på Lillestrøm.

- Investeringen vår på 12,5 millioner kroner til kompetansesenteret er ikke den største vi har gjort de siste årene, men det er kanskje den viktigste, sa Maxit-direktør Jan Halstensen under åpningen.

Han presiserte at Maxit har tatt mål av seg til å ha den beste kompetanse i norsk byggenæring på de områdene man jobber innen.

Halstensen mente også at kompetanse blir enda viktigere når fokuset nå går mer og mer over fra enkeltprodukter til systemer og konseptløsninger.

1150 kvadratmeter

Maxits nye kompetansesenter er bygget på selskapets fabrikkområde på Lillestrøm. Nybygget er på 800 kvadratmeter fordelt over to etasjer, i tillegg har Maxit rehabilitert et 350 kvadratmeter stort lager som i sin helhet vil bli benyttet til å presentere Maxits mange gulvprodukter.

De rehabiliterte arealene ligger i tilknytning til nybyggets første etasje som i all hovedsak vil bli brukt til produkttrening, fagopplæring og demonstrasjoner av Maxits konsepter og løsninger.

I nybyggets andre etasje finner vi fire møterom, som til sammen kan romme cirka 170 personer, hyggelige fellesarealer og gjestekontorer.

Internasjonal kursing

Maxit har planlagt mange forskjellige aktiviteter i det nye senteret. Blant annet skal de i samarbeid med Norske Murmesteres Landsforening (NML) arrangere kurs om våtrom og svømmebasseng.

I tillegg legger de opp til forskjellige typer kurs blant annet for arkitekter, murmestere, entreprenører, studenter og andre samarbeidspartnere.

- Weber har gulvavretting som et satsingsområde, og ansatte fra 35 land vil komme hit for å lære mer om det. Vi synes det er veldig hyggelig at de legger dette til Norge, sa Halstensen.

Du kan lese mer om kompetansesenteret i Byggeindustrien nummer 3.