Ikke noe tap

I løpet av det siste halvannet året har det forsvunnet 1 000 eiendomsmeglere her i landet. Vi ser ikke på det som noe tap, men som en naturlig tilpasning. Heldigvis har en del av de mest "ambisiøse" meglerne forsvunnet. De skapte mer kaos enn orden rundt seg - og flere av dem bidro sterkt til at vi fikk den krisen vi fikk i boligbransjen.

Nå håper vi at dette bidrar til en mer seriøs eiendomsmeglerbransje. Vi tror bransjen selv også er glad for at det er ryddet i rekkene.

Det skal nå være rundt 4 500 meglere tilbake. Selv det kan synes mange nok. Men da er altså mer enn 20 prosent av bransjen borte.
Vi får håpe at det går en stund til at de bråkjekke unge eiendomsmeglerne kommer tilbake i sine rådyre biler og med sine skreddersydde dresser. De var et fremmedelement i bransjen. Mange manglet både folkeskikk og kunnskaper om det de drev med. Det ble mange konfliktsaker i kjølvannet deres - og mange sliter fortsatt med ettervirkninger grunnet dårlig meglerhandverk.
Det må satses på skikkelig opplæring. Det må stilles krav. Det kan ikke være så enkelt å opprette nye eiendomsmeglerforetak som det synes å ha vært.