Det blir verre før det blir bedre

Først i 2012 kommer det første lyspunktet for togreisende på Østlandet. I mellomtiden skal vedlikehold pynte på situasjonen, ifølge samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

- For å sitere Barack Obama, det blir verre før det blir bedre, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) da hun talte til Norsk jernbaneforum onsdag formiddag.

Hun siktet til den aktuelle jernbanesituasjonen i Norge, og det skrikende behovet for vedlikehold på grunn av «dårlig infrastruktur og nedslitte anlegg». Paradokset er at mens vedlikeholdsarbeidet pågår, kommer NSBs kunder til å oppleve tidsvis dårligere tilbud fordi strekninger og anlegg må stenges i denne perioden.

Navarsete er imidlertid opptatt av å ikke svartmale situasjonen en drøy uke før hun på vegne av regjeringen legger fram Nasjonal transportplan.

- Togene har hatt økning både i passasjertrafikk og på gods. Det må jo bety at det tross alt ikke er så ille, sier hun til NTB.

Hun lover at dobbeltspor mellom Oslo og Lysaker skal stå ferdig i 2012 og at NSB da får 50 nye togsett i trafikk. Strekningen mellom Oslo og Ski kan stå ferdig først i 2017, ifølge anslag fra Jernbaneverket.