Skanska bygger nytt kultursenter

Skanska signerer fredag kontrakten om å bygge Støren ungdomsskole, Gauldal videregående skole og et omfattende og moderne kultursenter i Midtre Gauldal kommune.

Det samlede bygget vil i tillegg til skolene romme kulturhus med bibliotek, konsertsal, kino, kulturskole og voksenopplæring.

Kontrakten mellom Sør-Trøndelag fylkeskommune og Skanska Norge er en totalentreprise med kontraktssum på ca kr 180 mill. eks.mva.

Totalt vil bygget romme om lag 10 500 m2. Prosjektstart er satt til 1. april 2009, med overlevering av nybygg 1. august 2010.

Prosjektet ble vunnet av Skanska i en åpen prosjektkonkurranse i januar 2008. Etter dette har Skanska utviklet prosjektet i samspill med Sør-Trøndelag fylkeskommune og øvrige samarbeidspartnere.

Det er Midtre Gauldal kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune som står bak planene om det nye bygget. Nybygget oppføres i tilknytning til Størenhallen. Den eksisterende videregående skolen og ungdomsskolen som finnes på tomten i dag, skal rives. Det er lagt vekt på energisparende løsninger for prosjektet som helhet. Samlokaliseringen av de to skolene vil gi Midtre Gauldal kommune et senter for læring hvor om lag 570 elever vil samles.

- Skanska har lang erfaring og spesiell kompetanse på bygg av skoler. Jeg tror prosjektet vil være en berikelse for Midtre Gauldal kommune, og gleder meg til å sette i gang med prosjektet, sier Frode Berg, distriktssjef for Skanska i Midt Norge.

Dette prosjektet er ett av flere pågående skoleprosjekt Skanska utfører. Hvert år bygger selskapet mellom åtte og ti skoler i Norge, og internasjonalt er antallet skoleprosjekter mangedoblet.