Gjenreiser Prestmosvegen

Nannestadfirmaet Stema Prosjekt AS har fått oppdraget med gjenreise leilighetskomplekset i Prestmosvegen i Nannestad som brant i september i fjor.

- Vi er kjempeglade for å ha fått denne utfordrende jobben, sier daglig leder Bjørn Krutå i Stema Prosjekt som er godt fornøyd med at Gjensidige Forsikring fant hans selskap mest gunstig som samarbeidspartner.

Det var 28. september i fjor at leilighetskomplekset med 16 boenheter brant ned til grunnen. I februar i år konkluderte politiet med at brannen var påsatt, og at det var tilfeldigheter som gjorde at ingen av de 18 som befant seg i bygningen mistet livet.

Det er Gjensidige Forsikring som nå etter brannen står ansvarlig for å få erstattet bygningen som brant ned. Etter å ha konkurrert ut flere anerkjente firmaer ble det Stema Prosjekt AS som fikk tilslaget på gjenreisingen.

- Vi har allerede informert beboerne om hvordan vi skal håndtere prosjektet framover. Leilighetene skal være innflyttingsklare i løpet av august, forteller Krutå i Stema Prosjekt.

Med den forhistorien som prosjektet i Prestmosvegen har så er brannsikringstiltakene fått ekstra oppmerksomhet. Myndighetskravene blir med de valgte løsningene overgått. Det er valgt brannherdig kledning på vegger og rekkverk på svalgangen og dobbel sikring mellom leilighetene.

- Gjennom dobbel sikring mellom leilighetene, såkalt B30-konstruksjon, og ekstra fokus på etasjeskillere som både gir god lyddemping og god brannsikring er brannfaren godt ivaretatt. Vi har i tillegg valgt å prioritere rømningsveiene gjennom gode løsninger for vinduer og dører, sier prosjekteringsleder i Stema Prosjekt Håkon Frostad som har fått bistand fra brannteknisk konsulent.

- Siden kontraktsunderskrivingen i januar har vi jobbet hardt for å prosjektere ferdig bygget. Vi har blant annet vært i Litauen for å detaljtilpasse produksjonen til vårt konstruksjonssystem og norske krav, sier Håkon Frostad.

Leilighetskomplekset produseres i en fabrikk i Litauen, transporteres til Nannestad og settes sammen på tomta. Stema Prosjekt har eierinteresser Domex House som driver ferdighusfabrikken som skal levere elementene til prosjektet i Nannestad. Elementene kommer etter påske og skal monteres ferdig i slutten av april. Gjennom våren og sommeren skal innomhusarbeidet pågå slik at prosjektet kan ferdigstilles i august.

Stema Prosjekt AS har sitt nedslagsfelt i Eidsvoll og Nannestad kommuner. Siden oppstarten i 1999 har selskapet ferdigstil nær 80 boliger i de to kommunene. Selskapet har base i Nannestad sentrum, men har til nå hatt mest aktivitet i Eidsvoll.