Stoler ikke på verkstedene

Hver femte bileier her i landet tror at verkstedene lurer til seg mer penger ved å utføre ekstraarbeid som slett ikke er nødvendig.

Til sammen 5.000 bileiere har blitt spurt i undersøkelsen som NAF-bladet Motor har laget. Nesten 20 prosent sier de har en svak eller velbegrunnet mistanke om at verkstedene foreslår ekstraarbeid som kun har til hensikt å skaffe mer penger i kassen til verkstedet.

- Altfor mange tror de blir lurt, sier kommunikasjonssjef Elisabeth Sagedal i NAF.
Hun mener undersøkelsen viser at det er en tillitskrise mellom verksteder og kunder.

Mest mistenksomme er Volkswagen-, Renault-, Mercedes- og Audi-eiere. Mest fornøyde med verkstedene er Subaru-eiere. Også eiere av Toyota, Mazda, Mitsubishi, Ford og Saab har mer tillit til verkstedene.

Sagedal foreslår at forbrukerne ber om en pris før de setter fra seg bilen på et verksted.

- Strengt tatt bør man ha en skriftlig avtale på hva som skal repareres og hva det koster, sier hun, og legger til at prisen ikke skal overstige det oppgitte prisoverslaget vesentlig, og i hvert fall ikke med mer enn 15 prosent.

- Hvis verkstedet er medlem av Norges Bilbransjeforbund kan ikke prisen overskrides med mer enn 800 kroner. Blir det aktuelt med ekstraarbeid, skal forbrukeren kontaktes, slår hun fast.