Juvikstølen

Juvikstølen

Sted: Lindås

Prosjekttype: Nybygg

Totalkostnad: 55 millioner kroner

Bruttoareal: 3.767 kvm

Byggherre: Walde Bolig

Arkitekt: Arkplan og Sundt arkitekter

Rådgivere: RIB: Lars Namdal - RIV, RIE: COWI - RIGeo: Geo Survey

Underentreprenører og leverandører: Oppmåling: Geo Survey - Grunnarbeider: Espevik & Buck - Tømmer og innredning: Walde Byggevare - Mur- og betongarbeider: Olsen & Fardal - Takarbeid: AS Takarbeid - Vindu: NorDan - Maler og gulvlegger: Byggtapetserer Frank G Fosse - Rørlegger: Lindår rør og sanitær - Ventilasjon: VVT - Elektro: Helland Elektro - Gjerder: Radøy Gjerdenett

Sjel og karakter på Juvikstølen
På en kolle mellom Isdalsstø og Knarvik har Arkplan as & Sundt arkitekter tegnet og Walde Gruppen ført opp ni bygg med 41 boenheter.

Det er både leilighetsbygg, rekkehus og tunhus i utbyggingen på Juvikstølen.

Høy standard
Utbyggingen har et samlet areal på 3.767 kvadratmeter. Total utbyggingskostnad er 55 millioner kroner. Tiltakshaver er Walde Bygg. Prosjektet ble tegnet av Arkplan as og Sundt arkitekter i samarbeid. I dag samarbeider de to firmaene under navnet M3 arkitekter as. Byggingen har skjedd i delte entrepriser. Grunnarbeidene startet i mai 2005. De siste byggene stod ferdige i desember 2008.

Sivilarkitekt Børje Sundt Laastad i Sundt arkitekter forteller at boligene varierer fra 64-120 kvadratmeter.

- Boligene har høy standard og kjøperne hadde mulighet for tilvalgsløsninger.

Beliggenheten på toppen av en kolle gir både meget gode solforhold og flott utsikt mot Hardanger i øst, Nordhordlandsbrua i sørvest og Radøy i nordvest. Byggene er plassert slik i terrenget at boligene best skal utnytte solforholdene og utsikten samtidig som det ligger skjermede tun med lekeplasser, sittegrupper, belysning og gruslagte stier mellom byggene. Noen av boligene har egne terrasser. Boligene er tilrettelagt for universell utforming. Det er 1,5 parkeringsplass per boenhet i eget parkeringsanlegg, samt gjesteparkering på den østlige delen av tomten.

Trebygg
Tomten er på 9,25 mål og har fjellgrunn. Byggene har bærende konstruksjon i limtre og mansonite bjelker. Byggene har enten saltak eller pulttak tekket med Minster takstein og papp/lekter. Fasadene har stående, svartbeiset trepanel, samt sinkbeslag/karnapp og natursteinsmurer. Innvendig er det gipsvegger, helflisede baderom, parkett i stue og kjøkken. Oppvarming skjer med elektrisitet. Boligene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning via varmevekslere.

Deler av leilighetsbyggene og tunhusene er bygget opp av moduler, noe som reduserte behovet for håndverkere på byggeplassen i en periode med høy aktivitet i byggenæringen. Det ble praktisert rent bygg under oppføringen. Alle bygg ble skikkelig tørket ut før innredningsarbeidene startet.

Utsikt og tun
Sundt Laastad sier at en av de største utfordringene i prosjektet var å bevare landskaptrekkene på kollen og samtidig gi boligene en god kombinasjon av god utsikt og beskyttede tun. Av spesielle løsninger i prosjektet trekker Sundt Laastad frem tunbebyggelsen og fasadene. Utbyggingen har et samlet uttrykk og baserer seg på lokal og annen nordisk byggeskikk. Det har vært viktig å redusere antall biler i boligområdet. Derfor er hovedparkeringen lagt under bakken.

Salgssjef Jon Sandvik i Walde Gruppen sier at det ikke var noen fraværsskader under oppføringen av boligene.

- Vi har fått økt kompetanse på modulbygging. Boligene ligger fint til, har meget gode uteomhusforhold og var lette å selge.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter