Økokrim varsler flere aksjoner

Økokrim varsler flere aksjoner i kjølvannet av pågripelsene og ransakingene tirsdag. Finansmannen Christer Tromsdal og fem andre er siktet for bedrageri av flere titalls millioner kroner.

Økokrim slo tirsdag morgen til mot en leilighet tilknyttet Tromsdal på Aker Brygge i Oslo, samt flere adresser på det sentrale Østlandet. Politiet har blant annet fått tillatelse til å ransake tre adresser som Tromsdal har tilknytning til vest i Oslo og en BMW som er i finansmannens eie, ifølge Dagens Næringsliv.

Bedragerisiktelsen, som beløper seg til flere titalls millioner kroner, skal dreie seg om overdragelse av to eiendommer i Sverige, blant annet et hotell i Stavsjö, i 2006 og 2007.

En tidligere eiendomsmegler, en takstmann og en advokat er blant de siktede, skriver Dagbladet. Med pant i unaturlig høyt takserte eiendommer skal banker ha blitt lurt til å gi høye lån med sikkerhet i eiendommene.
Aksjonen og siktelsene kommer etter et samarbeid mellom Kredittilsynet og Økokrim.

- Det dreide seg om mange kontantbetalinger av eiendommer og sjekker, og det er helt uvanlig at meglervirksomhet drives på denne måten, sier seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet til VG.
Økokrim har ikke gitt bekreftende opplysninger på om alle de seks er pågrepet.