Vinn tur til Afrika

Vinneren av den store spørrekonkurransen om Isblokkekspedisjonen til Glassvatt (Glava) som ligger ute på bygg.no fra 22. februar til 21. mars, får en tur for to personer til Afrika, nærmere bestemt til Tanzania og Zanzibar.

Det blir også dagspremier til en av dem som svarer riktig. Den heldige vinneren får en flott termokanne av ypperste kvalitet.

Når det gjelder hovedgevinsten, så er det på denne turen også innlagt en safari i tillegg til at det blir en tur til Zanzibar. Ellers legger vi opp til et faglig program i Tanzania. Vinnerne får besøke entreprenørbedriften Noremco som eies av Veidekke. I tillegg håper vi også at det blir mulig å besøke sementfabrikken til HeidelbergCement i Dar Es Salam. Denne fabrikken har norsk ledelse. I tillegg vil det også bli et møte med den norske ambassaden i landet.

Mens Isblokk-ekspedisjonen for 50 år siden hadde med medisinsk utstyr til Afrika, vil vi denne gang ha med en gavesjekk til et sykehus i Tanzania. Vi har allerede fått tilsagn om 110 000 kroner til denne innsamlingen.

I samråd med den norske ambassadøren er vi kommet til å gi en gavesjekk til
Haydom Lutheran Hospital som er et meget godt sykehus, opprettet av norske misjonærer og leger for 50 år siden.

Jeg ville føle meg trygg på at en gave dit bli brukt til beste for de fattige som bor i området rundt sykehuset. Det ligger i et av de dårligst stilte områdene i landet, så støtte der når virkelig fram til de som trenger det, sier den norske ambassadøren i Tanzania, Jon Lomøy. Han kommer opprinnelig fra Helgeland der isblokk-ekspedisjonen i sin tid startet.

De som har gitt penger til sykehus-prosjektet så langt er:

Glava 50 000
Byggeindustrien 25 000
Byggevareindustrien 25 000
Veidekke 10 000

Send så en mail til sjefredaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien (php@bygg.no) slik at alle blir ført opp på gavelisten. Vi venter på et kontonummer fra Nordea.

Om man ikke har vært med på spørrekonkurransen fra starten, har alle likevel muligheten til å vinne både dagspremier fremover (en flott termokanne av beste kvalitet) og alle deltakerne blir til slutt med i trekningen av den store turen til Afrika. Denne blir delt ut på ByggeGallaen på Radisson SAS Hotel Plaza 25. mars. Så har du ikke svart, så kast deg med i konkurransen.

Se film om ekspedisjonen her

Se og hør intervju med ingeniør Sivert Klevan, som ledet ekspedisjonen

Les hva Rana Blad skriver om ferden her

NRK omtaler også ferden på sine nettsider