Viktige Byggedager

Byggedagene 25. og 26. mars vil i år være viktigere enn noen gang. Temaet for Byggedagene er "Stopp forfallet". Temaet var faktisk bestemt lenge før finanskrise og sysselsettingspakker ble dagligdagse begreper. Vi har i mange år vært bekymret for det økende offentlige forfallet. Vi har også vært skeptisk til ressursbruken i byggenæringen. Alt for mange av ressursene har vært brukt til å bygge gedigne luksusprosjekter ved fjord og fjell. Vi har ment at mer av disse ressursene burde vært brukt til offentlige oppgaver.

Nå har bunnen falt ut av luksusprosjektene. Heldigvis vil mange si. Nå er det derfor frigjort betydelige ressurser som kan settes inn i kampen mot offentlig forfall. Den sysselsettingspakken som kom 26. Januar var en pakke som byggenæringen kan gjøre god bruk av. Bankpakken som kom senere betyr kanskje mer, for nå ser vi at det så smått begynner å løsne i boligmarkedet igjen. Håpet er at situasjonen kan normaliseres ut over året.

Vi tror at denne gangen har også bankene lært. Det vi mer enn noen gang trenger er nå godt håndverk både i banker og på byggeplasser.

Byggedagene er blitt et meget viktig nettverksted for byggenæringen. Der kan man også møte representanter for offentlig sektor - og på disse dagene møter folk fra hele verdikjeden i næringen.

Det å investere tid og penger for å være med på disse dagene kan kanskje bli noe av den beste investering man kan gjøre dette året. Velkommen alle sammen.

Se programmet og meld deg på her