Kontrollkomiteen sender Nav-brev til Andersen

Kontrollkomiteen i Stortinget ber arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) redegjøre for situasjonen ved Nav-kontorene.

Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti står bak et brev som ble sendt til statsråden tirsdag, men det er sendt i komiteens navn.

Brevet inneholder imidlertid ikke noe krav om at statsråden skal komme til Stortinget straks for å redegjøre for hvorfor mange arbeidsledige ikke får de dagpengene de har krav på når de skal, eller at trygden ikke blir utbetalt til riktig tid.

I brevet viser komiteen til situasjonen ved Nav-kontorene. Statsråden blir bedt om å gi en orientering om de nødvendige tiltakene som vil bli iverksatt for å sikre akseptabel drift ved Nav-kontorene.

Regjeringspartiene mener at henvendelsen er overflødig fordi statsministeren har varslet at regjeringen vil komme med en melding i mars om situasjonen ved Nav-kontorene.

Komiteen får vanligvis svar på slike brev i løpet av en ukes tid. Når svaret fra Andersen foreligger, vil komiteen avgjøre hva som skal skje videre i saken fra deres side.