BWG Homes henter penger

BWG Homes leverer som ventet et dårlig resultat for fjerde kvartal, og boligprodusenten skal nå ut å hente penger i en emisjon.

BWG Homes ASA hadde driftsinntekter på NOK 721 millioner i 4. Kvartal 2008. Det er en reduksjon på 22,5 prosent sammenlignet med 4. Kvartal 2007. Driftsresultatet (EBIT) før nedskrivning og restrukturering ble NOK 68 millioner, en reduksjon på 50,5 prosent. EBITDA marginen før restrukturering ble 9,6 prosent og EBIT marginen før nedskrivning og restrukturering ble 9,5 prosent.

Det er i 4. kvartal gjennomført en nedskrivning av goodwill med NOK 226 millioner, og engangskostnader på NOK 11 millioner knyttet til nedbemanning i den svenske virksomheten er utgiftsført i kvartalet.

- Nedgangen i kvartalet skyldes et meget vanskelig marked som følge av en betydelig forsterket internasjonal finansiell uro. Tross en meget krevende markedssituasjon har konsernet levert akseptable marginer, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

- Et betydelig fall i antall boliger for salg i både brukt og nybolig segmentet den siste tiden, grunnet både prisjusteringer og betydelig lavere renter, antyder at salget av boliger forbedres fra et historisk lavt nivå i 4. kvartal. Både den norske og den svenske virksomheten opplever nå en klar økning i antall potensielle boligkjøpere på visninger og større etterspørsel etter våre produkter, understreker Nilsen.

Det er inngått nye covenants og låneavtaler med Nordea som sikrer finansiering de kommende tre år. De justerte betingelsene gir konsernet nødvendig fleksibilitet og handlingsrom gjennom en krevende periode.

Som et ytterligere ledd i å styrke konsernets arbeidskapital, vil styret gjennomføre en rettet emisjon i størrelsesorden NOK 100 til NOK 140 millioner, med en påfølgende reparasjonsemisjon opp til NOK 40 millioner. Styret har fullmakt fra generalforsamlingen til å gjennomføre emisjonen.