Gladmelding fra Enova

Enova vil nå bruke en milliard kroner til bygg og varme som en del av tiltakene for å motvirke finanskrisen. I tillegg vil Enova i langt sterkere grad også trekke klima inn i arbeidet sitt. Enova avvikler i disse dager en egen konferanse i Trondheim. Byggeindustrien er til stede - og det kommer mer om konferansen både her på nettet og i bladet. Vi mener at det må brukes vesentlige beløp på eksisterende bygningsmasse. Det vil gi gevinster på en rekke områder.

Vi mener at det også må lages tiltak som sikrer at private byggeiere kan starte nødvendige arbeider. Det kan gi en stor samfunnsmessig gevinst.

Vi er også opptatt av at det kommer ordninger for private huseiere som sliter med et radonproblem i sine hus. For det første må dette problemet kartlegges, og så må det gis statlige tilskudd slik at man kan gjøre noe med problemet. Mer enn 300 mennesker dør hvert år av kreft forsårsaket av radon.

Når det gjelder nye byggeprosjekter forutsetter vi at kommunene skaffer seg oversikt over radonproblemet - og at nødvendige tiltak settes inn når byggingen starter. Det er en billig livsforsikring.