Blir Europas første GreenBuilding-partner

NCC har, som første europeiske eiendomsutvikler, blitt godkjent som GreenBuilding partner på selskapsnivå.

Det innebærer at minst 75 prosent av selskapets prosjekter skal oppfylle GreenBuilding-kriteriene.

- Vi var tidlig ute med vårt engasjement i Green Building og fikk kontorprosjektet Kaggen i Malmø godkjent som GreenBuilding allerede i 2006. Siden den gang har 6 av NCCs prosjekter i Norden blitt godkjent som GreenBuilding, hvorav 3 er ferdigstilte. Ett av dem er Nordens første handelseiendom som oppfyller kravene for GreenBuilding - Coop i Kungsbacka, sier Jonny Hellman, miljøsjef hos NCC Property Development.

Bygninger og infrastruktur påvirker miljøet, både i byggeprosessen og under driftstiden. NCCs visjon er å ta ansvar for å redusere denne påvirkningen mest mulig. Miljø og energi står i fokus innenfor alle selskapets virksomhetsområder og på alle nivåer innen foretaket.

- Miljø- og klimaspørsmål blir stadig mer viktig og etterspørselen etter energieffektive bygg kommer til å øke. At vi nå går inn som selskapspartner i GreenBuilding er i tråd med vår overordnede strategi; nemlig at alle NCCs kontorbygg skal oppfylle GreenBuilding-kriteriene, fortsetter Jonny Hellman.

EU har som mål å minske energiforbruket og dermed også CO2 utslippet, og har derfor lansert GreenBuilding. I følge Green Building-kriteriene skal nye bygningers energiforbruk ligge minst 25 % under gjeldende krav til energiforbruk.

Klassifisering av næringsbygg skjer i samråd med EUs regelverk, og oppfølgning av NCCs GreenBuilding-klassifiserte bygninger viser at man klarer kravene med god margin.