Næringslivet venter nye rentekutt

Ni av ti norske bedriftsledere tror rentene fortsetter nedover i 2009, viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført for DnB NOR foran årets første rentemøte i Norges Bank onsdag.

- Dette stemmer godt med våre prognoser. Vi venter at renten vil bli satt ned med 50 basispunkter både nå og på de to påfølgende rentemøtene, sier sjeføkonom i DnB NOR Markets, Øystein Dørum.

- Vi tror også at renten vil bli liggende på dette lave nivået ut året og venter at pengemarkedsrenten vil falle mer enn styringsrenten i samme periode, sier Dørum.
Det er vanligvis nær sammenheng mellom pengemarkedsrenten og de lange rentene. Mye tyder derfor på at også de lange rentene vil gå ytterligere noe ned de neste månedene. Denne oppfatningen støttes også av forventningen om fallende amerikanske lange renter, som tradisjonelt er en viktig påvirkning for norske renter.

Renteundersøkelsen er gjennomført av meningsmålingsinstituttet Sentio blant et representativt utvalg ledere i 2.100 små og mellomstore bedrifter i Norge.