Seksdoblet boligsalget

En av landets største boligbyggere, JM Byggholt, har hatt en pangstart på 2009. På årets første måned har de solgt over seks ganger flere boliger enn på samme tid i fjor.

- Vi har definitivt merket et markant taktskifte i boligmarkedet. Kjøperne har kommet ned fra gjerdet og er nå klare for å kjøpe. Så langt i år har vi solgt 33 boliger, bare i Oslo. Det er over seks ganger så mange som på samme tid i fjor, sier markedssjef i JM Byggholt, Merete Kolstad Løberg.

Januar 2008 endte med bare fem salg og var således en dyster måned for JM Byggholt. Året sett under ett var ikke noe bedre, og i Oslo solgte de i underkant av 60 boliger. Det var langt mindre enn målsetningen til boligbyggeren som årlig leverer cirka 800 boliger på landsbasis.

Det er spesielt prosjektene Skøyenåsen, Waldemars Hage, Bragernes Strand og Trulsrudmarka som kan vise til svært gode salgstall. Kolstad Løberg tør ikke gå så langt som å friskmelde boligmarkedet, men hun synes tendensen er svært gledelig.

- I andre halvår i fjor solgte vi til sammen cirka 30 boliger. Etter første måned i 2009 er vi nesten oppe i samme antall. Det gir grunn til optimisme og en tro på at boligmarkedet kan komme til å snu i 2009. Bunnen kan være nådd, sier Kolstad Løberg.

Markedssjefen tror noe av grunnen til at de nå selger så godt er at de den senere tiden har jobbet mye med å utvikle boliger som folk faktisk vil ha.

- Når andre aktører vinkler virksomheten over på andre områder, så jobber vi enda hardere med å utvikle enda bedre boliger til våre kunder. Vi er langsiktige og det tror jeg vi ser gevinsten av nå, sier markedssjef, Merete Kolstad Løberg.

 

 

Litt om JM Byggholt

JM Byggholt AS er en av Norges største boligutviklere med virksomhet i Oslo-området, Vestfold, Grenland, Bergen og Stavanger og inngår i den børsnoterte nordiske boligutvikleren JM AB som har en årlig omsetning på 12 milliarder kroner.
JM Byggholt har mer enn 40 års erfaring og totalt leverer selskapet hvert år cirka 800 boliger. Selskapet besitter et bredt spekter av kompetanse innen akkvisisjon, prosjektering, prosjektutvikling, salg og entreprenørvirksomhet.