BNL gir innspill

BNL har overlevert sin uttalelse til Kunnskapsdepartementet om innstillingen "Fagopplæring for framtida".

- Karlsen-utvalget har foretatt en grundig gjennomgang av fag- og yrkesopplæringen, og dette er en viktig milepelsmarkering i overgangen mellom R94 og Kunnskapsløftet, sier direktør Jørgen Leegård i BNL. I april kommer stortingsmeldingen.

Innstillingen danner en viktig del av grunnlaget for en Stortingsmelding om kompetanse som Kunnskapsdepartementet skal overlevere i april måned

- Dyktige fagarbeidere er helt avgjørende for verdiskapningen og for at næringslivet skal kunne tilby varierte arbeidsoppgaver og løse sine oppgaver i et fremtidig kunnskapsbasert næringsliv. BNL har derfor lagt ned mye arbeid i å følge opp innstillingen fra Karlsen-utvalget, sier Jørgen Leegaard, direktør for kompetanse, utdanning og rekruttering i BNL.

Uttalelsen fra BNL er utarbeidet på bakgrunn av innspill fra bransjeforeningene. Det har vært gjennomført en grundig intern prosess, med møter med bransjedirektører og med bransjenes kompetansemedarbeidere, blant annet gjennom BNLs kompetanseforum. I tillegg til å utarbeide eget høringssvar, har BNL deltatt i arbeidet med NHOs høringsuttalelse, og i høringsprosessen gjennom faglig råd for bygg- og anleggsteknikk.

- Vi er dermed trygge på at byggenæringens synspunkter kommer klart til uttrykk overfor KD, sier Leegaard.

BNLs uttalelse prioriterer tiltak innen følgende hovedområder:

1) Utvikling av et forpliktende kvalitetsutviklingssystem for fag- og yrkesopplæringen
2) Forskning og statistikk
3) Gjennomføring
4) Overgang fra fag-/svennebrev til fagskole, høgskole og universitet
5) Etter- og videreutdanning
6) Program for basiskompetanse i arbeidslivet

Her finner du BNLs uttalelse