Bjerke Terrasse

Bjerke Terrasse

Bjerke Terrasse

Sted: Bjerke i Oslo

Prosjekttype: Boligblokker

Kontraktsum eks mva: 122 millioner kroner

Areal: 5.580 kvm blokker, 1.200 kvm byhus, 2.700 kvm p-kjeller og boder

Byggherre: AS Skinnsenteret

Totalentreprenør: BundeBygg

Arkitekt: LOF arkitekter

Lark: BarBakke

Rådgivere: RIB: Seim & Hultgreen - RIE: ElectroNova - RIV: BennoLund - RIBR: Norconsult - RIA: Brekke & Strand

Underentreprenører og leverandører: Ventilasjon: Byggklima - Rør: Oslo VVS Service - Elektro: Elektroexperten - Plattendekker: Swedform plattendekker - Grunnarbeider: Oslo Anlegg - Pelearbeider: Kynningsrud - Taktekking: Protan Østlandske - Kjøkken: Sigdal Kjøkken - balkonger/trapper: UBAB - Stålarbeider: TT Montasje - Brannsikring: Vestfold Brannsikring - Mur og puss: ABC Pussteknikk - Parkett: Tremiljø Parkett - Vinduer: Lian Trevare-fabrikk - Dører. Nordic Dørfabrikk - Ståldører: Firesafe - Fliser og maling: Bygg og Mal - Systemhimling: NorPartner - Rekkverk: Rekon - Alu.dører (ytterdører) Saint-Gobain Bøckmann - Blikkenslager: Tak & Beslag - Gulvbelegg: Ragnar Andersson - Gulvsparkling: RE Gulvavretting - Lås og beslag: Ingeborg Beslag & Låssystemer - Gipsmontering: Hadeland Stål og Gipsmontering - Gipslevering: Gyproc - Bodvegger: Rosing Områdesikring - Utomhus: Steinmiljø - Solavskjerming: Scandic Markiser

BundeBygg fullførte boligprosjektet Bjerke Terrasse til 20 i stil.

BundeEiendom kjøpte seg inn i en del av tomta til Oslo Skinnauksjoner, og sammen dannet de AS Skinnsenteret. Formålet var boligbygging på den 7 mål store eiendommen. Med i planene var også å rive deler av selve skinnsenteret og bygge boliger på toppen. Men foreløpig står tre blokker ferdige, åtte byhus er under oppførelse og vil komplettere boligprosjektet på sørsiden.

 

Villaer og småhus

Det er vel ingen umulighet, men det skal godt gjøres å finne så store tomter med de kvalitetene i Oslo. Høyt og fritt med utsikt over store deler av hovedstaden. Allikevel ganske så sentralt. Blant småhusbebyggelse og villaer gjør de nye byggene på ingen måte skam på området. Så har da de som allerede har kjøpt leiligheter stort sett lokal tilknytning til området fra tidligere.

- Det var en vurdering av flere utbyggingsalternativer, men vi havnet på denne som den beste. Utfordringen var å ivareta den enorme kvaliteten som lå i tomten. Utsikten er helt spesiell, det gjaldt å gi flest mulig av leilighetene noe av denne. Det var viktig å få til en skalering som gir hyggelige uterom med sol og å få til en tilpassing på den sterkt skrånende tomta, sier arkitekt Ingebjørg Lien hos LOF arkitekter. Det er også tatt hensyn til det eksisterende skinnsenterbygget som kommer til å stå en stund. 

 

Høy kvalitet

De tre blokkene består av 58 leiligheter. To-, tre- og fireroms leiligheter som varierer i størrelse fra 47 til 108 kvm. En befriende høyde også, det er valgt en innvendig takhøyde på 2, 4 og 2,5 meter. To av dem har takterrasser, men arkitekten har vært tro mot forutsetningene og utstyrt alle enhetene med romslige terrasser. Leilighetene har godt planlagte løsninger, med høy kvalitet på det utførte arbeidet. Samtlige leiligheter har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Parkeringsanlegget strekker seg under de tre blokkene, med én nedkjøring, og med direkte oppgang til hver blokk. Byhusene vil få mulighet til anskaffelse av parkeringsplass i det samme anlegget.

De åtte byhusene fremstår som funkis eneboliger med en grunnflate på 50 kvm. Med to etasjer pluss loftsetasje med muligheter for peis og direkte utgang til takterrasse, vil det bli effektive, koselige og særpregede eneboliger med et boareal på ca 125 kvm.

 

Elementer fra Latvia

Konstruksjonen er plattendekker med avstivende, plasstøpte betongvegger. Blokkene er godt isolerte. De har bindingsverksvegger på 148 mm pluss 50 mm med puss. Byhusene har enda bedre isolasjon, 200 mm i vegger pluss 50 med mer med puss. Byhusene er utførte med prefabrikkerte elementer. Ikke containerhus, de er tegnet av LOF arkitekter og tilpasset produksjonen i Latvia, og sendt hit som flatpakkede elementer.

BundeBygg har utført betongarbeider, utvendig tømring, samt alt listverk selv, og har hatt mellom 15 og 20 egne ansatte på byggplassen. Øvrige entrepriser er innkjøpt på vanlig måte.

 

Null feil

Det hører så definitivt til sjeldenhetene at 67 leiligheter blir overlevert med null feil. Det er tilfellet på Bjerke Terrasse. Det er ikke tilfeldig, ifølge prosjektleder hos BundeBygg, Arild Olsen. - Null feil er lett å snakke om, men det er forskjell på filosofi og det å gjennomføre det. Det er et resultat av godt planlagt arbeid fra dag èn. Det begynner allerede når hovedplanene legges, Da må det settes av tid til befaringer, det nytter ikke å planlegge det et par måneder i forveien, sier Olsen.

Også i dette prosjektet har BundeBygg lagt vekk på ryddighet. Da er det lettere å få oversikt og dermed oppnå sikkerhet, de to elementene følger gjerne hverandre. Det har også gitt resultater i HMS-arbeidet; Ingen skader eller tilløp til skader er registrert. 

 

Ryddighet gir god HMS

- Det var en helhetlig avtale innad i prosjektet om å ha et voldsomt fokus på ryddighet. Etter hvert som de forskjellige fagene gjorde seg ferdig i en leilighet, ryddet og støvsugde alle etter seg. Da blir det lettere å avdekke de eventuelle feil eller mangler som finnes og utbedre disse. Nøkkelen er å finne riktig produksjonsrytme i forhold til håndverkerne, sier Olsen før han fortsetter: - Null feil er personavhengig. Vi kan ta med oss mange kriterier, men har vi ikke den rette teamsammensetningen, nytter det ikke å produsere feilfrie bygg. Alle må ha den rette mentale innstillingen, avslutter han.

- Det er et mål vi har strebet etter å oppnå. En fordel, ikke minst for kunden, selvfølgelig. Men det går naturligvis også på at vi har gode og seriøse underentreprenører og leverandører med på lasset. De har også sin del av æren, avslutter BundeEiendoms Knut A. Teigum, som også er daglig leder for AS Skinnsenteret.

Tekst og foto: Trond Joelson


Flere prosjekter