Norconsult inn i Nord-Sverige

Norconsult-gruppen etablerer seg i Norrland i Sverige gjennom kjøpet av firmaet Mecad AB.

Mecad er et velrenommert konsulentfirma med 29 medarbeidere som tilbyr tjenester innen vei, landskap, kommunalteknikk, energi, VVS, prosess og industriteknikk samt IT. Mecad har kontor i Piteå, Luleå og Stockholm. Virksomheten i Piteå og Luleå fortsetter som tidligere, mens virksomheten i Stockholm integreres med Norconsults eksisterende Stockholmskontor.

- Kjøpet av Mecad er et naturlig steg i vår fortsatte utvikling i Sverige. Vi utvider vårt tjenestespekter og øker vårt geografiske virksomhetsområde til også å innbefatte Norrland. Begge selskapene har gode kunnskaper om hverandre gjennom ett godt samarbeid over lengre tid, både i Sverige og i Norge. Vi ser store utviklingsmuligheter innen hele konsernet av sammenslåingen, sier lederen for Norconsults svenske virksomhet, Ljot Strømseng.

- Norconsult ble det naturlige valget for oss. Samtlige medarbeidere hos Mecad har deltatt i en prosess for å lære å kjenne selskapet, og ledelse og medarbeidere er positive til sammenslåingen. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra i hop. Sammenslåingen skaper en solid plattform for å videreutvikle vår tjenester og produkter, og vi vil framover på en enda bedre måte bidra til våre kunders verdiskapning, sier Søren Grønlund som er leder i Mecad AB.